Tagliatelle med getost, rödbetor och hasselnötter
Tagliatelle med getost, rödbetor och hasselnötter
Tagliatelle med getost, rödbetor och hasselnötter

Tagliatelle med getost, rödbetor och hasselnötter

349254667130006
Rödbetor1 fp förkokta rödbetor, 500 g 1 msk olivolja2 msk balsamvinäger1 msk honung½ tsk salt½ fp körsbärstomater, 125 g  2 port. tagliatelle fullkornRuccolakräm½ fp hackade hasselnötter, 25 g ¼ fp ruccola, ca 20 g ½ fp getost, 50 g½ citron1 vitlöksklyfta½ dl olivolja2 msk vatten ½ tsk saltSallad¾ fp ruccola, ca 45 g½ fp körsbärstomater, 125 g 1 fp gröna linser, 380 g½ fp getost, 50 g ½ fp hackade hasselnötter, 25 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 230°. Ta fram en ugnsform, kastrull, stavmixer, bunke och skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha pastavatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Rödbetor: Kvarta förkokta rödbetor. Blanda olivolja, balsamvinäger, honung och salt i formen och vänd ner rödbetorna, körsbärstomaterna och stek i mitten av ugnen i 10 min. 3. Koka tagliatelle fullkorn enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Ruccolakräm: Mixa hasselnötter, ruccola, getost, skal och saft från citron, vitlök, olivolja, vatten och salt i bunken. Mixa till en kräm med stavmixern.5. Sallad: Blanda körsbärstomaterna med ruccolan i skålen. 6. Skölj gröna linser. Skär getost i mindre bitar. Blanda den nykokta pastan med ruccolakrämen, linserna, getosten och värm upp. Toppa med rödbetorna, tomaterna och hasselnötter och servera med salladen.