Tagliatelle med getost, rödbetor och valnötter
Tagliatelle med getost, rödbetor och valnötter
Tagliatelle med getost, rödbetor och valnötter

Tagliatelle med getost, rödbetor och valnötter

849154768910008
Rödbetor1 fp förkokta rödbetor, 500 g 1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 msk honung½ tsk salt1 fp körsbärstomater, 250 g 4 port. tagliatellepasta fullkornRuccolakräm¼ fp valnötter, 25 g¼ fp ruccola, ca 20 g ¼ fp getost, ca 45 g½ citron1 vitlöksklyfta½ dl olivolja2 msk vatten ½ tsk salt1 fp gröna linser, 380 g¾ fp getost, 135 g¾ fp valnötter, 85 g ¾ fp ruccola, ca 45 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform (15x20 cm), kastrull, stavmixer och bunke. Ställ fram alla ingredienser. Ha pastavatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Rödbetor: Kvarta förkokta rödbetor. Blanda olivolja, balsamvinäger, honung och salt i formen och vänd ner rödbetorna, körsbärstomaterna och stek i mitten av ugnen i 10 min. 3. Koka tagliatellepasta fullkorn enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Ruccolakräm: Grovhacka valnötter och lägg i bunken med ruccola, getost, skal och saft från citron, vitlök, olivolja, vatten och salt i bunken. Mixa till en kräm med stavmixern.5. Skölj gröna linser. Skär getost i mindre bitar. Grovhacka resten av valnötterna. Blanda den nykokta pastan med ruccolakrämen, ruccola, getosten, linserna och värm upp. Toppa med rödbetorna, tomaterna och valnötterna.