Tandoorikyckling med saffransris och raita
Tandoorikyckling med saffransris och raita
Tandoorikyckling med saffransris och raita

Tandoorikyckling med saffransris och raita

349735732630002
Kycklingklubbor och paprika1 msk neutral olja1 fp tandoorikryddmix, 35 g 1 tsk salt2 fp kycklingklubbor, 4 st2 paprikorSaffranris½ rödlök1 msk olivolja1 fp saffran, ½ g1 fp basmatiris, 300 g 6 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärningRaita½ rödlök1 fp matyoghurt, 2 dl½ tsk spiskummin2 krm salt1 fp salladsmix mangold, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, traktörpanna med lock och skål.2. Kycklingklubbor: Blanda neutral olja, tandoorikryddmix och salt i bunken och vänd runt kycklingklubbor i marinaden. Lägg över på plåten och stek i mitten av ugnen i ca 35 min. Skär paprika i mindre bitar.3. Saffransris: Hacka rödlök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs hälften av löken, saffran och basmatiris på medelhög värme i 3 min. Tillsätt vatten, buljongpulver (alt. tärning) och sjud under lock i ca 12 min. Låt stå i 5 min.4. Raita: Blanda resten av rödlöken, matyoghurt, spiskummin och salt i skålen.5. Lägg över paprikan på plåten och ringla över olivolja de sista 15 min av kycklingens stektid.6. Servera kycklingen med saffransriset, paprikan, raitan och salladsmix.