


Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris
949074337070008Tandoorigrönsaker1 fp morötter, 300 g 1 broccoli2 msk tandoorikryddmix1 msk olivolja½ tsk salt1 fp salladsmix, 30g2 port. valfritt ris (gärna basmatiris)½ tsk gurkmeja1 fp kikärtor, 380 gCashewsås½ fp kokosgrädde, 125 ml½ fp rostade cashewnötter, 55 g1 liten vitlöksklyfta½ msk japansk soja1 lime½ fp rostade cashewnötter, 55 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock, bunke och stavmixer.2. Tandoorigrönsaker: Skala och skär morötter i tunna stavar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Blanda allt med tandoorikryddmix, olivolja och salt på plåten. Rosta mitt i ugnen i 15 min.3. Koka valfritt ris med gurkmeja enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Cashewsås: Mixa kokosgrädde, rostade cashewnötter, pressad vitlök och japansk soja till en sås i bunken. 5. Blanda de rostade grönsakerna med salladsmix på plåten.6. Blanda ner sköljda kikärtor i det kokta riset. Klyfta lime. Servera tandoorigrönsakerna med ärtriset, cashewsåsen och limeklyftorna. Toppa med rostade cashewnötter.