Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris
Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris
Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris

Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris

949074337070008
Tandoorigrönsaker1 fp morötter, 300 g 1 broccoli2 msk tandoorikryddmix1 msk olivolja½ tsk salt1 fp salladsmix, 30g2 port. valfritt ris (gärna basmatiris)½ tsk gurkmeja1 fp kikärtor, 380 gCashewsås½ fp kokosgrädde, 125 ml½ fp rostade cashewnötter, 55 g1 liten vitlöksklyfta½ msk japansk soja1 lime½ fp rostade cashewnötter, 55 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock, bunke och stavmixer.2. Tandoorigrönsaker: Skala och skär morötter i tunna stavar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Blanda allt med tandoorikryddmix, olivolja och salt på plåten. Rosta mitt i ugnen i 15 min.3. Koka valfritt ris med gurkmeja enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Cashewsås: Mixa kokosgrädde, rostade cashewnötter, pressad vitlök och japansk soja till en sås i bunken. 5. Blanda de rostade grönsakerna med salladsmix på plåten.6. Blanda ner sköljda kikärtor i det kokta riset. Klyfta lime. Servera tandoorigrönsakerna med ärtriset, cashewsåsen och limeklyftorna. Toppa med rostade cashewnötter.