Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris
Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris
Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris

Tandoorirostade grönsaker med cashewsås och gyllene ärtris

349074156010002
Tandoorigrönsaker1 fp morötter, 500 g 1 broccoli1 rödlök3 msk tandoorikryddmix2 msk olivolja1 tsk salt1 fp babyspenat, 65 g1 fp basmatiris, 300 g1 tsk gurkmeja1 fp kikärtor, 380 gCashewsås1 fp kokosgrädde, 250 ml1 fp rostade cashewnötter, 110 g1 vitlöksklyfta1 msk japansk soja1 lime
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock, bunke och stavmixer.2. Tandoorigrönsaker: Skala och skär morötter i tunna stavar. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Klyfta rödlök. Blanda allt med tandoorikryddmix, olivolja och salt på plåten. Rosta mitt i ugnen i 15 min.3. Koka basmatiris med gurkmeja enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Cashewsås: Mixa kokosgrädde, rostade cashewnötter, pressad vitlök och japansk soja till en sås i bunken. 5. Blanda de rostade grönsakerna med babyspenat på plåten.6. Blanda ner sköljda kikärtor i det kokta riset. Klyfta lime. Servera tandoorigrönsakerna med ärtriset, cashewsåsen och limeklyftorna.