


Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
549764865060006Tarte Flambée1 fp orientaliskt vetebröd, 350 g1 fp crème fraiche, 2 dl1 fp matyoghurt, 2 dl2 st bakpotatisar1 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk rosmarin1 fp getost, 180 g1 tsk salt1 tsk svartpeppar½ msk honungMatig sallad1 fänkål1 zucchini1 fp salladsmix, 65 g1 citron2 fp blandade bönor, 760 g2 krm salt2 msk olivolja
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° (varmluft). Ta fram 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper, en bunke och en salladskål. Plocka även fram en mandolin (om du har). 2. Tarte Flambée: Blanda crème fraiche, matyoghurt, rosmarin, pressad vitlök, finrivet citronskal, salt och svartpeppar i bunken. Lägg ut orientaliska bröd på plåtarna (2 st per plåt). Bre ut krämen på bröden.
3. Skiva bakpotatisarna tunt (gärna med mandolin). Skär gul lök i tunna skivor. Lägg ut potatisen och löken på bröden (försök att lägga ett jämt lager med potatis). Toppa med smulad getost. Grädda i ugnen i 12 min (ibland kan man behöva byta plats på plåtarna). 4. Matig sallad: Skiva fänkål och zucchini tunt (gärna med mandolin). Häll av och skölj bönor. Blanda grönsakerna och bönorna tillsammans med salladsmix, citronsaft, salt och olivolja i skålen. 5. Ta ut plåtarna från ugnen. Ringla honung över och servera tillsammans med salladen.