Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad

Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad

549764865060006
Tarte Flambée1 fp orientaliskt vetebröd, 350 g1 fp crème fraiche, 2 dl1 fp matyoghurt, 2 dl2 st bakpotatisar1 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk rosmarin1 fp getost, 180 g1 tsk salt1 tsk svartpeppar½ msk honungMatig sallad1 fänkål1 zucchini1 fp salladsmix, 65 g1 citron2 fp blandade bönor, 760 g2 krm salt2 msk olivolja
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° (varmluft). Ta fram 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper, en bunke och en salladskål. Plocka även fram en mandolin (om du har). 2. Tarte Flambée: Blanda crème fraiche, matyoghurt, rosmarin, pressad vitlök, finrivet citronskal, salt och svartpeppar i bunken. Lägg ut orientaliska bröd på plåtarna (2 st per plåt). Bre ut krämen på bröden. 3. Skiva bakpotatisarna tunt (gärna med mandolin). Skär gul lök i tunna skivor. Lägg ut potatisen och löken på bröden (försök att lägga ett jämt lager med potatis). Toppa med smulad getost. Grädda i ugnen i 12 min (ibland kan man behöva byta plats på plåtarna). 4. Matig sallad: Skiva fänkål och zucchini tunt (gärna med mandolin). Häll av och skölj bönor. Blanda grönsakerna och bönorna tillsammans med salladsmix, citronsaft, salt och olivolja i skålen. 5. Ta ut plåtarna från ugnen. Ringla honung över och servera tillsammans med salladen.