





Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
749525394390004Tarte Flambée1 fp crème fraiche, 2 dl½ tsk rosmarin1 vitlöksklyfta½ citron (skalet)½ tsk salt½ tsk svartpeppar½ fp orientaliskt vetebröd, 175 g1 st bakpotatis1 gul lök1 fp getost, 100 gMatig sallad1 fänkål1 zucchini1 fp blandade bönor, 380 g1 fp salladsmix, 65 g1 citron (saft)1 krm salt2 msk olivolja½ msk honung
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° (varmluft). Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke och en salladsskål. Plocka även fram en mandolin (om du har). 2. Tarte Flambée: Blanda crème fraiche, rosmarin, pressad vitlök, finrivet citronskal, salt och svartpeppar i bunken. Lägg ut orientaliska bröd på plåten. Bre ut krämen på bröden.
3. Skiva bakpotatis tunt (gärna med mandolin). Skär gul lök i tunna skivor. Lägg ut potatisen och löken på bröden (försök att lägga ett jämt lager med potatis). Toppa med smulad getost. Grädda i ugnen i 12 min. 4. Matig sallad: Skiva fänkål och zucchini tunt (gärna med mandolin). Häll av och skölj bönor. Blanda grönsakerna och bönorna tillsammans med salladsmix, citronsaft, salt och olivolja i skålen. 5. Ta ut plåten från ugnen. Ringla honung över och servera tillsammans med salladen.