Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad
Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad

Tarte Flambeé med potatis, getost och syrlig fänkålssallad

749525394390004
Tarte Flambée1 fp crème fraiche, 2 dl½ tsk rosmarin1 vitlöksklyfta½ citron (skalet)½ tsk salt½ tsk svartpeppar½ fp orientaliskt vetebröd, 175 g1 st bakpotatis1 gul lök1 fp getost, 100 gMatig sallad1 fänkål1 zucchini1 fp blandade bönor, 380 g1 fp salladsmix, 65 g1 citron (saft)1 krm salt2 msk olivolja½ msk honung
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° (varmluft). Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke och en salladsskål. Plocka även fram en mandolin (om du har). 2. Tarte Flambée: Blanda crème fraiche, rosmarin, pressad vitlök, finrivet citronskal, salt och svartpeppar i bunken. Lägg ut orientaliska bröd på plåten. Bre ut krämen på bröden. 3. Skiva bakpotatis tunt (gärna med mandolin). Skär gul lök i tunna skivor. Lägg ut potatisen och löken på bröden (försök att lägga ett jämt lager med potatis). Toppa med smulad getost. Grädda i ugnen i 12 min. 4. Matig sallad: Skiva fänkål och zucchini tunt (gärna med mandolin). Häll av och skölj bönor. Blanda grönsakerna och bönorna tillsammans med salladsmix, citronsaft, salt och olivolja i skålen. 5. Ta ut plåten från ugnen. Ringla honung över och servera tillsammans med salladen.