


Teriyakikyckling med sesamfrön och ris
3496444057800081 fp jasminris, 300 gTeriyakikyckling1 broccoli2 msk neutral olja2 fp strimlad kycklingfilé, ca 600 g ½ tsk salt1 fp strimlad morot/vitkål, 400 g1 fp Teriyaki- & sesamsås, 250 ml1 fp sesamfrön, 38 g1 tsk ingefära
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Teriyakikyckling: Skär broccoli i bitar och buketter. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs strimlad kycklingfilé och salt på hög värme i 3 min. 4. Tillsätt broccolin, strimlad morot/vitkål, teriyaki- & sesamsås, hälften av sesamfröna och ingefära i pannan och fräs på medelhög värme i 5 min.5. Toppa kycklingen med resten av sesamfröna och servera tillsammans med riset.