Texmex-gryta med yoghurt och tortillachips
449726606240006Bulgur5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp bulgur, 250 gTexmex-gryta1 gul lök2 vitlöksklyftor2 paprikor1 fp majs, 380 g1 fp gröna linser, 380 g1 fp kidneybönor, 380 g2 msk neutral olja2 tsk spiskummin2 tsk torkad oregano1 tsk salt ½ tsk svartpeppar2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)2 fp krossade tomater örter, 760 g2 tsk socker1 tsk sambal oelek1 fp matyoghurt, 2 dl1 fp tortilla chips, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock, en kastrull med lock och en liten skål.2. Bulgur: Koka upp vatten, buljongpulver och bulgur. Lägg på lock och låt sjuda i ca 8-10min.3. Texmex-gryta: Hacka lök, vitlök och skiva paprika i ringar. Sila av majs, linser, kidneybönor. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs löken, vitlöken, spiskummin, oregano, salt och svartpeppar i 2 min på medelhög värme.
Tillsätt buljongpulver (alt. tärning), majsen, kidneybönorna, linserna, krossade tomater, socker, sambal oelek och låt koka i ca 5 min under lock. Lägg i paprikan och låt koka i 2 min.4. Servera direkt från grytan tillsammans med bulguren. Toppa med yoghurt och tortillachips!