Texmex-gryta med yoghurt och tortillachips
Texmex-gryta med yoghurt och tortillachips
Texmex-gryta med yoghurt och tortillachips

Texmex-gryta med yoghurt och tortillachips

949826279650002
Bulgur2½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 fp bulgur, 125 gTexmex-gryta1 gul lök1 vitlöksklyftor1 paprika1 fp majs, 380 g1 fp kidneybönor, 380 g1 msk neutral olja1 tsk spiskummin1 tsk torkad oregano1 tsk salt ½ tsk svartpeppar1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp krossade tomater örter, 390 g1 fp matyoghurt, 2 dl1 fp tortilla chips, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock, en kastrull med lock och en liten skål.2. Bulgur: Koka upp vatten, buljongpulver och bulgur. Lägg på lock och låt sjuda i ca 8-10min.3. Texmes-gryta: Hacka lök, vitlök och skiva paprika i ringa. Sila av majs och kidneybönor. Hetta upp grytan på medelhög värme med neutral olja. Fräs löken, vitlöken, spiskummin, oregano, salt och svartpeppar i 2 min. Tillsätt sedan buljongpulver, majsen, kidneybönorna, krossade tomater och låt koka i ca 10 min. Tillsätt sedan paprikan och låt koka i 2 min.4. Servera direkt från grytan tillsammans med bulguren. Toppa med yoghurt och tortillachips!