Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp
Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp
Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp
Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp
Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp
Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp

Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp

649515752480007
1 fp jasminris, 300 gThaigryta 1 fp champinjoner, 250 g1 msk neutral olja1 fp vegofärs, 200 g1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g2 vitlöksklyftor½-1 fp grön currypasta, 55-110 g1 tsk salt1 fp kokosmjölk, 400 ml2 dl vatten1 lime1 knippe salladslök, 100 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en kastrull till ris.2. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Kvarta champinjoner. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek champinjonerna och vegofärs på hög värme i ca 4 min. Tillsätt kålmix rödkål/grönkål, pressad vitlök, currypasta, salt och stek i ytterligare 2 min. Vrid ner värmen till medelhög värme och häll över kokosmjölk och vatten och låt småputtra i 2 min.4. Thaigryta forts: Smaka av gryta med finrivit skal och saft från en halv lime. Skär resten i klyftor. Finstrimla salladslök.5. Toppa grytan med salladslöken och servera tillsammans med riset och limeklyftorna.