Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp
Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp
Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp

Thaigryta med grön curry, vegofärs och svamp

649515752480007
1 fp jasminris, 300 gThaigryta 1 fp champinjoner, 250 g1 msk neutral olja1 fp vegofärs, 200 g1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g2 vitlöksklyftor½-1 fp grön currypasta, 55-110 g1 tsk salt1 fp kokosmjölk, 400 ml2 dl vatten1 lime1 knippe salladslök, 100 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en kastrull till ris.2. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Kvarta champinjoner. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek champinjonerna och vegofärs på hög värme i ca 4 min. Tillsätt kålmix rödkål/grönkål, pressad vitlök, currypasta, salt och stek i ytterligare 2 min. Vrid ner värmen till medelhög värme och häll över kokosmjölk och vatten och låt småputtra i 2 min.4. Thaigryta forts: Smaka av gryta med finrivit skal och saft från en halv lime. Skär resten i klyftor. Finstrimla salladslök.5. Toppa grytan med salladslöken och servera tillsammans med riset och limeklyftorna.