Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

349774379560002
1 fp basmatiris, 150 gThaigryta:1 paprika1 fp koriander, 20 g2 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, 500 g1 vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek1 tsk ingefära1 fp kokosmjölk, 250 ml1 fp babyspenat, 65 g1 msk japansk soja½ lime (skal och saft) ½ lime (till klyftor)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen. Ställ fram alla ingredienser.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Skär paprika i bitar. Strimla koriander. Hetta upp traktörpannan med neutral olja. Stek kycklingfärs på hög värme i 3–4 min. Tillsätt paprikan, hälften av koriandern, pressad vitlök, sambal oelek och ingefära. Stek ytterligare i 2-3 min på medelhög värme.4. Thaigryta forts.: Tillsätt kokosmjölk, babyspenat och japansk soja i grytan och låt sjuda i 5 min under omrörning. Tillsätt finrivet skal och saft från en halv lime. Skär andra limehalvan i 4 klyftor.5. Servera thaigrytan tillsammans med riset, limeklyftorna och resten av koriandern.