Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

349774379560002
1 fp basmatiris, 150 gThaigryta:1 grön paprika1 fp koriander, 20 g2 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, 250 g1 fp babyspenat, 65 g1 vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek1 tsk ingefära1 fp kokosmjölk, 250 ml1 msk japansk soja½ lime (skal och saft) ½ lime (till klyftor)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock och traktörpanna. Ha vatten till ris kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka ris, följ anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Skär paprika i bitar. Strimla koriander. Hetta upp traktörpannan med neutral olja. Stek kycklingfärs på hög värme 3–4 min. Tillsätt paprikan, hälften av koriandern, pressad vitlök, sambal oelek och ingefära. Stek ytterligare 2-3 min på medelhög värme. 4. Thaigryta forts.: Tillsätt kokosmjölk, babyspenat och japansk soja och låt grytan sjuda 5 min under omrörning. Tillsätt finrivet skal och saft från lime. Skär andra limehalvan i 4 klyftor.5. Servera thaigrytan tillsammans med riset, limeklyftorna och resten av koriandern.