Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

149754779790006
1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltThaigryta2 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, 500 g1 paprika1 fp pak choi, 250 g2 vitlöksklyftor½ tsk sambal oelek2 tsk ingefära1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp kokosmjölk, 400 ml1 msk japanska soja1 lime (skal och saft) 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Thaigryta: Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek kycklingfärs på hög värme i 3–4 min. Skär paprika i bitar och strimla pak choi. Tillsätt paprikan, pressad vitlök, sambal oelek, ingefära och buljongpulver i pannan. Stek i ytterligare 2-3 min på medelhög värme.4. Tillsätt kokosmjölk, pak choi och japansk soja i grytan och låt sjuda i 5 min under omrörning. Tillsätt finrivet skal och saft från lime.5. Servera thaigrytan tillsammans med riset.