





Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
1497547797900061 fp basmatiris, 300 gThaigryta1 paprika1 fp koriander, 20 g1 fp pak choi, 250 g2 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, 500 g2 vitlöksklyftor1 ½ tsk sambal oelek2 tsk ingefära1 fp kokosmjölk, 400 ml2 msk japansk soja½ lime (skal och saft) ½ lime (till klyftor)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen. Ställ fram alla ingredienser.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Skär paprika i bitar. Strimla koriander och pak choi. Hetta upp traktörpannan med neutral olja. Stek kycklingfärs på hög värme i 3–4 min. Tillsätt paprikan, hälften av koriandern, pressad vitlök, sambal oelek och ingefära. Stek i ytterligare 2-3 min på medelhög värme.4. Thaigryta forts.: Tillsätt kokosmjölk, pak choi och japansk soja i grytan och låt sjuda i 5 min under omrörning. Tillsätt finrivet skal och saft från en halv lime. Skär den andra limehalvan i 4 klyftor.5. Servera thaigrytan tillsammans med riset, limeklyftorna och resten av koriandern.