Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

149754779790006
1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltThaigryta2 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, 500 g1 paprika1 fp pak choi, 250 g2 vitlöksklyftor½ tsk sambal oelek2 tsk ingefära1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp kokosmjölk, 400 ml1 msk japanska soja1 lime (skal och saft) 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Thaigryta: Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek kycklingfärs på hög värme i 3–4 min. Skär paprika i bitar och strimla pak choi. Tillsätt paprikan, pressad vitlök, sambal oelek, ingefära och buljongpulver i pannan. Stek i ytterligare 2-3 min på medelhög värme.4. Tillsätt kokosmjölk, pak choi och japansk soja i grytan och låt sjuda i 5 min under omrörning. Tillsätt finrivet skal och saft från lime.5. Servera thaigrytan tillsammans med riset.