Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk
Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

Thaigryta med kycklingfärs och kokosmjölk

149754779790006
1 fp basmatiris, 300 gThaigryta1 paprika1 fp koriander, 20 g1 fp pak choi, 250 g2 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, 500 g2 vitlöksklyftor1 ½ tsk sambal oelek2 tsk ingefära1 fp kokosmjölk, 400 ml2 msk japansk soja½ lime (skal och saft) ½ lime (till klyftor)
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen. Ställ fram alla ingredienser.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Thaigryta: Skär paprika i bitar. Strimla koriander och pak choi. Hetta upp traktörpannan med neutral olja. Stek kycklingfärs på hög värme i 3–4 min. Tillsätt paprikan, hälften av koriandern, pressad vitlök, sambal oelek och ingefära. Stek i ytterligare 2-3 min på medelhög värme.4. Thaigryta forts.: Tillsätt kokosmjölk, pak choi och japansk soja i grytan och låt sjuda i 5 min under omrörning. Tillsätt finrivet skal och saft från en halv lime. Skär den andra limehalvan i 4 klyftor.5. Servera thaigrytan tillsammans med riset, limeklyftorna och resten av koriandern.