


Thailändsk gryta med kycklingfärs och ugnsgrillade morötter
649855270340001Ugnsgrillade morötter1 fp morötter, 300 g1 msk neutral olja1½-2 tsk salt1 krm svartpepparJasminris1 fp jasminris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltThailändsk gryta med kycklingfärs1 bit ingefära1 vitlöksklyfta1 gul lök1 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, 500 g1 fp kokosmjölk, 400 ml1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)4 msk japansk soja1 lime1 fp kålmix, 325 g
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en traktörpanna och en kastrull.2. Ugnsgrillade morötter: Blanda morötter i ugnsformen med neutral olja, salt, svartpeppar och rosta i mitten av ugnen i 15 min.3. Jasminris: Skölj ris i kallt vatten. Koka upp riset, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.4. Thailändsk gryta med kycklingfärs: Skala ingefära. Hacka vitlök, lök och ingefäran. Hetta upp traktörpannan med neutral olja på medelhög värme och stek vitlöken, löken och ingefäran i 2 min. Tillsätt kycklingfärs, rör om under tiden som du steker den i 5 min. Tillsätt sedan kokosmjölk, buljongpulver, japansk soja, skal och saft från lime och koka i ytterligare 2 min.5. Servering: Vänd ner kålmix i grytan och blanda runt. Servera grytan med de nyrostade morötterna och jasminriset.