Thailändsk gryta med kycklingfärs och ugnsgrillade morötter
Thailändsk gryta med kycklingfärs och ugnsgrillade morötter
Thailändsk gryta med kycklingfärs och ugnsgrillade morötter

Thailändsk gryta med kycklingfärs och ugnsgrillade morötter

849365371240006
Ugnsgrillade morötter1 fp morötter, 300 g1 msk neutral olja1½ tsk salt1 krm svartpepparJasminris1 fp jasminris, 150 g6 dl vatten½ tsk saltThailändsk gryta med kycklingfärs1 bit ingefära1 vitlöksklyfta1 gul lök2 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, 500 g1 fp kokosmjölk, 250 ml1 msk buljongpulver (alt tärning)3 msk japansk soja 1 lime1 fp kålmix, 325 g
0 kr
1. Förberedning: Sätt ugnen på grill funktion 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en traktörpanna och en kastrull.2. Ugnsgrillade morötter: Blanda morötter i ugnsformen med neutral olja, salt, svartpeppar och rosta i mitten av ugnen i 15 min.3. Jasminris: Skölj ris i kallt vatten. Koka upp riset, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.4. Thailändsk gryta ned kycklingfärs: Skala ingefära. Hacka vitlök, lök och ingefäran. Hetta upp traktörpannan med neutral olja på medelhög värme och stek vitlöken, löken och ingefäran i 2 min. Tillsätt kycklingfärs, rör om under tiden som du steker den i 5 min. Tillsätt sedan kokosmjölk, buljongpulver, japansk soja, skal och saft från lime och koka i ytterligare 2 min.5. Servering: Vänd ner kålmix i grytan och blanda runt. Servera grytan med de nyrostade morötterna och jasminriset.