Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris
Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris
Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris

Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris

349795144430003
Basmatiris1 fp basmatiris, 150 g3 dl vatten2 krm saltTikka masala1 gul lök1 vitlöksklyftor1 fp morötter, 300 g2 msk neutral olja1 fp tikka masala paste, 165 g1 fp kikärtor, 380 g½-1 tsk salt1 fp matlagningsgrädde, 3 dl 1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en kastrull.2. Basmatiris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Tikka masala: Skiva lök, hacka vitlök och grovriv morötter. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och fräs allting på hög värme i ca 2 min. Tillsätt tikka masala paste och fräs under omrörning i 4 min. Häll av och skölj kikärtor. Häll ner kikärtorna, salt och matlagningsgrädde i pannan och låt koka under omrörning i ca 5 min.4. Vänd ner babyspenat i pannan. Servera tikka masalan tillsammans med riset.