![Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f749395593080000.jpg)
![Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s749395593080000.jpg)
![Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t749395593080000.jpg)
Tikka masala med kikärtor, spenat och basmatiris
749395593080000Basmatiris1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltTikka masala2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 fp morötter, 500 g2 msk neutral olja1 fp tikka masala paste, 165 g2 fp kikärtor, 760 g1 tsk salt1 fp matlagningsgrädde, 3 dl 1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en kastrull.2. Basmatiris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Tikka masala: Skiva lök, hacka vitlök och grovriv morötter. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och fräs allting på hög värme i ca 2 min. Tillsätt tikka masala paste och fräs under omrörning i 4 min.
Häll av och skölj kikärtor. Häll ner kikärtorna, salt och matlagningsgrädde i pannan och låt koka under omrörning i ca 5 min.4. Vänd ner babyspenat i pannan. Servera tikka masalan tillsammans med riset.