Timjandoftande pasta med soltorkade tomater
Timjandoftande pasta med soltorkade tomater
Timjandoftande pasta med soltorkade tomater

Timjandoftande pasta med soltorkade tomater

549934759130007
Pasta3 liter vatten 1 msk salt4 port. capellinipasta1 dl av pastavattnetSvampsås1 fp champinjoner, 250 g1 gul lök1 fp timjan, 20 g2 msk olja från soltorkade tomater1 vitlöksklyfta1 fp strimlade soltorkade tomater, 200 g2 dl crème fraiche½ dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ tsk sambal oelek2 krm salt 2 krm svartpepparSallad1 fp gemsallad, 200 g1 gul paprika1 fp körsbärstomater, 250 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger2 krm salt1 krm svartpeppar1 fp hyvlad parmesan, 80 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna och salladsskål. 2. Pasta: Koka upp vatten med salt i kastrullen. 3. Svampsås: Skiva champinjoner och gul lök. Grovhacka timjan. Hetta upp pannan med olja från de soltorkade tomaterna och fräs löken, svampen och pressad vitlöksklyfta på medelhög värme i 4 min. 4. Tillsätt timjanen, strimlade soltorkade tomater, crème fraiche, vatten, buljongpulver (alt. tärning), sambal oelek, salt och svartpeppar i pannan och låt puttra på medelhög värme i 7 min. 5. Koka capellinipasta enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan men spara pastavattnet. 6. Sallad: Strimla gemsallad. Tärna gul paprika. Halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna med olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i skålen.7. Blanda i pastan och pastavattnet i svampsåsen och toppa med hyvlad parmesan. Servera tillsammans med salladen.