Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè
Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè
Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè

Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè

249394158920008
Timjansstekt fläskkarré2 fp fläskkarré, ca 600 g½ fp timjan, 10 g1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 vitlöksklyfta2 msk olivoljaRotfrukter1 fp palsternacka, 500 g1 bit rotselleri, ca 300 g1 fp kokta rödbetor, 500 g1 rödlök½ fp timjan, 10 g 2 msk olivolja1 tsk saltSenapscrème1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ msk torkad dragon½ msk dijonsenap2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna och en liten skål.2. Börja med att krydda köttet med salt, svartpeppar, pressad vitlök och timjan. Låt det stå någon minut.3. Rostade rotfrukter: Skala rotselleri och palsternacka, skär i mindre bitar. Klyfta rödbetor och rödlök. Hacka timjan. Blanda allt på plåten med olivolja och salt och stek mitt i ugnen i ca 25 min.4. Senapscrème: Blanda lätt crème fraiche, torkad dragon, dijonsenap och salt i skålen.5. Timjansstekt fläskkarré: Hetta upp pannan med olivolja och stek fläskkarrén på hög värme i 3-4 min/ sida.6. Servera köttet nystekt tillsammans med de rostade rotfrukterna och senapscrèmen.