


Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè
649594117480002Timjansstekt fläskkarré1 fp fläskkarré, ca 300 g½ fp timjan, 10 g½ tsk salt2 krm svartpeppar1 vitlöksklyfta2 msk olivoljaRotfrukter1 fp palsternacka, 300 g1 fp kokta rödbetor, 500 g½ fp timjan, 10 g 2 msk olivolja½ tsk saltSenapscrème1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ msk torkad dragon½ msk dijonsenap2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna och en liten skål.2. Börja med att krydda köttet med salt, svartpeppar, pressad vitlök och timjan. Låt det stå någon minut.3. Rostade rotfrukter: Skala palsternacka, skär i mindre bitar. Klyfta rödbetor. Hacka timjan. Blanda allt på plåten med olivolja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.4. Senapscrème: Blanda lätt crème fraiche, torkad dragon, dijonsenap och salt i skålen.5. Timjansstekt fläskkarré: Hetta upp pannan med olivolja och stek fläskkarrén på hög värme i ca 3-4 min/ sida.6. Servera köttet nystekt tillsammans med de rostade rotfrukterna och senapscrèmen.