Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè
Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè
Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè

Timjansstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och senapscrè

649594117480002
Timjansstekt fläskkarré1 fp fläskkarré, ca 300 g½ fp timjan, 10 g½ tsk salt2 krm svartpeppar1 vitlöksklyfta2 msk olivoljaRotfrukter1 fp palsternacka, 300 g1 fp kokta rödbetor, 500 g½ fp timjan, 10 g 2 msk olivolja½ tsk saltSenapscrème1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ msk torkad dragon½ msk dijonsenap2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna och en liten skål.2. Börja med att krydda köttet med salt, svartpeppar, pressad vitlök och timjan. Låt det stå någon minut.3. Rostade rotfrukter: Skala palsternacka, skär i mindre bitar. Klyfta rödbetor. Hacka timjan. Blanda allt på plåten med olivolja och salt. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.4. Senapscrème: Blanda lätt crème fraiche, torkad dragon, dijonsenap och salt i skålen.5. Timjansstekt fläskkarré: Hetta upp pannan med olivolja och stek fläskkarrén på hög värme i ca 3-4 min/ sida.6. Servera köttet nystekt tillsammans med de rostade rotfrukterna och senapscrèmen.