Tomatbakad kyckling med grynsallad
Tomatbakad kyckling med grynsallad
Tomatbakad kyckling med grynsallad

Tomatbakad kyckling med grynsallad

249574789080001
4 port. valfritt grynKycklingfilé:1 msk olivolja2 fp kycklingfilé, ca 600 gTomatmarinad:1 fp soltorkade tomater, 190 g1 vitlöksklyfta½ msk honung1 tsk paprikapulver½ tsk oregano½ tsk saltGrynsallad: 1 fp körsbärstomater, 250 g1 kålrabbi1 fp crème fraiche franska örter, 2 dl 1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en kastrull, stekpanna, ugnsform 12 x 20 cm, stavmixer, mixerbunke och skål. 2. Koka valfritt gryn i kastrullen.3. Kycklingfilé: Hetta upp pannan med olivolja på medelhög värme och stek kycklingfilé i 1 min/sida. Lägg över kycklingen i formen.4. Tomatmarinad: Mixa soltorkade tomater, (både tomater och olja) med vitlöksklyfta, honung, paprikapulver, oregano och salt i mixerbunken.5. Bre ut hälften av tomatmarinaden på kycklingen och tillaga i mitten av ugnen i 20 min.6. Grynsallad: Dela körsbärstomater och skala och tärna kålrabbi. Häll av grynen och spola i kallt vatten. Blanda grynen med resten av tomatmarinaden, tomaterna och kålrabbin i skålen.7. Servera kycklingen och grynsalladen med crème fraiche franska örter och salladsmix.