Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette

Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette

549915618330006
Rostade grönsaker3 paprikor1 gul lök3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja3 msk tomatpuré½-1 tsk sambal oelek (valfritt)1 surdegsbaguette, 250 gSoppa1 fp krossade tomater, 400 g8 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 ½ tärning1 msk oregano½ msk honung1 tsk timjan1 tsk salt1 fp borlottibönor, 380 g1 fp färskost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, en stor kastrull och en stavmixer.2. Rostade grönsaker: Kärna ur paprikor. Skär paprikorna, gul lök och vitlök i mindre bitar (ca 2 cm) och lägg ut allt på plåten. Tillsätt olivolja, tomatpuré, sambal oelek och blanda runt. Sätt plåten högt upp i ugnen och rosta i ca 15 min.3. Baka av baguetten samtidigt under plåten, ca 12 min.4. Soppa: Koka upp krossade tomater, vatten, buljongpulver, oregano, honung, timjan och salt. Låt småkoka medan grönsakerna rostas.5. Tillsätt de rostade grönsakerna och avrunna samt sköljda bönor i soppan och mixa slät. Servera soppan med en klick färskost och baguetten som tillbehör.