


Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
549915618330006Rostade grönsaker3 paprikor1 gul lök3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja3 msk tomatpuré½-1 tsk sambal oelek (valfritt)1 surdegsbaguette, 250 gSoppa1 fp krossade tomater, 400 g8 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 ½ tärning1 msk oregano½ msk honung1 tsk timjan1 tsk salt1 fp borlottibönor, 380 g1 fp färskost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, en stor kastrull och en stavmixer.2. Rostade grönsaker: Kärna ur paprikor och skala lök samt vitlök. Skär paprikorna och löken i mindre bitar (ca 2 cm). Lägg ut allt på plåten. Tillsätt olivolja, tomatpuré, sambal oelek och blanda runt. Sätt plåten högt i ugnen och rosta
i ca 15 min.3. Baka av baguetten samtidigt under plåten, ca 12 min.4. Soppa: Koka upp krossade tomater, vatten, buljong, oregano, honung, timjan och salt. Låt små koka medan grönsakerna rostas.5. Tillsätt de rostade grönsakerna och avrunna samt sköljda bönor i soppan och mixa slät. Servera soppan med en klick färskost och baguetten som tillbehör.