Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette
Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette

Tomatsoppa med rostad paprika och surdegsbaguette

649325639940000
Rostade grönsaker2 paprikor1 gul lök2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja2 msk tomatpuré½ tsk sambal oelek (valfritt)1 surdegsbaguette, 250 gSoppa1 fp krossade tomater, 400 g6 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 ½ tärning1 msk oregano½ msk honung1 tsk timjan½ tsk salt1 fp blandade bönor, 190 g1 fp färskost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt, bakplåtspapper, en stor kastrull och en stavmixer.2. Rostade grönsaker: Kärna ur paprikor och skala lök samt vitlök. Skär paprikorna och löken i mindre bitar (ca 2 cm). Lägg ut allt på plåten. Tillsätt olivolja, tomatpuré, sambal oelek och blanda runt. Sätt plåten högt upp i ugnen och rosta i ca 15 min.3. Baka av baguetten samtidigt under plåten, ca 12 min.4. Soppa: Koka upp krossade tomater, vatten, buljongpulver, oregano, honung, timjan och salt. Låt småkoka medan grönsakerna rostas.5. Tillsätt de rostade grönsakerna och avrunna samt sköljda bönor. Mixa soppan slät. Servera soppan med en klick färskost och baguetten som tillbehör.