Tomatveteotto med kikärtor, oliver och fetaost
Tomatveteotto med kikärtor, oliver och fetaost
Tomatveteotto med kikärtor, oliver och fetaost

Tomatveteotto med kikärtor, oliver och fetaost

249964350870005
Rostade kikärtor2 fp kikärtor, 760 g 2 msk olja från soltorkade tomater1 tsk paprikapulver½ tsk saltTomatveteotto1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp soltorkade tomater, 190 g3 dl matvete1 msk oregano1 msk tomatpuré½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp krossade tomater, 390 g 4 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärningTopping1 fp oliver, 70 g 1 fp fetaost, 150 g  1 fp salladsmix rädisa/gul morot, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och traktörpanna med lock. 2. Rostade kikärtor: Skölj kikärtor och blanda med olja från de soltorkade tomaterna, paprikapulver och salt i ugnsformen. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.3. Tomatveteotto: Hacka gul lök och vitlök. Strimla soltorkade tomater. Hetta upp pannan och fräs soltorkade tomater (med oljan), matvete, löken, vitlöken, oregano, tomatpuré, salt och svartpeppar på medelhög värme i 2 min. 4. Rör ner krossade tomater, vatten och buljongpulver (alt. tärning). Låt koka in under omrörning på låg värme tills matvetet är mjukt, ca 12-15 min. 5. Grovhacka oliver och smula fetaost. Toppa tomatveteotton med de rostade kikärtorna, oliverna, fetaosten och servera med salladsmix.