Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad mandelpotatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad mandelpotatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad mandelpotatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad mandelpotatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad mandelpotatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad mandelpotatis

Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad mandelpotatis

249644124880008
Rostad potatis1 fp mandelpotatis, 900 g2 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparSås1 fp thaibasilika, 15 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltTonfiskbiffar2 fp tonfisk i vatten, 340 g2 ägg1 citron (skal)¾ dl ströbröd1 tsk sambal oelek½ tsk salt1 msk olivoljaSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix gul morot, 150 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en liten och en större skål, bunke och en stekpanna.2. Rostad potatis: Blanda mandelpotatis med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Sås: Hacka thaibasilika och blanda hälften av basilikan med lätt crème fraiche och salt i den lilla skålen.4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, resten av thaibasilikan, skal från citron, ströbröd, sambal oelek och salt i bunken. Forma till 8 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.5. Sallad: Halvera tomater och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i den större skålen.6. Klyfta citron. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, citronklyftorna, såsen och salladen.