

Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad mandelpotatis
249644124880008Rostad potatis1 fp mandelpotatis, 900 g2 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparSås1 fp thaibasilika, 15 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltTonfiskbiffar2 fp tonfisk i vatten, 340 g2 ägg1 citron (skal)¾ dl ströbröd1 tsk sambal oelek½ tsk salt1 msk olivoljaSallad1 fp babyplommontomater, 200 g 1 fp salladsmix gul morot, 150 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke, en stor skål och en stekpanna.2. Rostad potatis: Blanda mandelpotatis med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Sås. Hacka thaibasilika och blanda hälften av basilikan med lätt crème fraiche och salt i skålen. 4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, resten av thaibasilikan, skal från citron, ströbröd, sambal oelek och salt i bunken. Forma till 8 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.5. Sallad: Halvera tomaterna och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Klyfta citron. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, citronklyftorna, såsen och salladen.