Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis
249644124880008Rostad potatis1 fp potatis, 900 g2 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparSås1 fp basilika, 20 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltTonfiskbiffar2 fp tonfisk i vatten, 340 g2 ägg1 citron (skal)¾ dl ströbröd1 tsk sambal oelek½ tsk salt1 msk olivoljaSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix gul morot, 150 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en liten och en större skål, bunke och en stekpanna.2. Rostad potatis: Blanda potatis med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Sås: Hacka basilika och blanda hälften av basilikan med lätt crème fraiche och salt i den lilla skålen.4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, resten av basilikan, skal från citron, ströbröd, sambal oelek och salt i bunken. Forma till 8 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.5. Sallad: Halvera tomater och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i den större skålen.6. Klyfta citron. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, citronklyftorna, såsen och salladen.