

Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis
949805066390007Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparSås1 fp thaibasilika, 15 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltTonfiskbiffar1 fp tonfisk i vatten, 170 g1 ägg½ citron (skal)2 msk ströbröd½ tsk sambal oelek2 krm salt1 msk olivoljaSallad1 fp babyplommontomater, 200 g 1 tsk olivolja½ citron1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke, en stor skål och en stekpanna.2. Rostad potatis: Blanda potatis med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Sås. Hacka thaibasilika och blanda hälften av basilikan med lätt crème fraiche och salt i skålen. 4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, resten av thaibasilikan, skal från citron, ströbröd, sambal oelek och salt i bunken. Forma till 4 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhögvärme ca 4 min/sida.5. Sallad: Halvera tomaterna olivolja, saft från citron och salt i skålen.6. Klyfta citron. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, citronklyftorna, såsen och salladen.