Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis
Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis

Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis

949805066390007
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparSås1 fp thaibasilika, 15 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltTonfiskbiffar1 fp tonfisk i vatten, 170 g1 ägg½ citron (skal)2 msk ströbröd½ tsk sambal oelek2 krm salt1 msk olivoljaSallad1 fp körsbärstomater, 250 g  1 tsk olivolja½ citron1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en liten och en större skål, bunke och en stekpanna.2. Rostad potatis: Blanda potatis med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Sås: Hacka thaibasilika och blanda hälften av basilikan med lätt crème fraiche och salt i den lilla skålen.4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, resten av thaibasilikan, skal från citron, ströbröd, sambal oelek och salt i bunken. Forma till 4 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhögvärme i ca 4 min/sida.5. Sallad: Halvera tomater och blanda olivolja, saft från citron och salt i den större skålen.6. Klyfta citron. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, citronklyftorna, såsen och salladen.