Tonfiskbiffar med basilikasås och rostad potatis
949805066390007Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparSås1 fp basilika, 20 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltTonfiskbiffar1 fp tonfisk i vatten, 170 g1 ägg½ citron (skal)2 msk ströbröd½ tsk sambal oelek2 krm salt1 msk olivoljaSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 tsk olivolja½ citron1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en liten och en större skål, bunke och en stekpanna.2. Rostad potatis: Blanda potatis med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Sås: Hacka basilika och blanda hälften av basilikan med lätt crème fraiche och salt i den lilla skålen.4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, resten av basilikan, skal från citron, ströbröd, sambal oelek och salt i bunken. Forma till 4 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.5. Sallad: Halvera tomater och blanda olivolja, saft från citron och salt i den större skålen.6. Klyfta citron. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, citronklyftorna, såsen och salladen.