


Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (2p)
549894406380002Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparColeslaw1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ tsk salt1 krm cayennepepparTonfiskbiffar1 fp tonfisk, 170 g1 ägg½ dl ströbröd2 krm salt1 vitlöksklyfta1 lime (skal)1 bit ingefära (1-2 msk riven)2 msk olivolja1 lime (klyftor)
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke, en stor skål och en stekpanna.2. Rostad potatis: Halvera eller klyfta potatis. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Coleslaw: Blanda kålmix vitkål/morot med lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar i skålen. 4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, ströbröd, salt, pressad vitlök, finrivet limeskal och ingefära i bunken. Forma till 4 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhögvärme ca 4 min/sida.5. Klyfta lime. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, coleslawn och limeklyftorna vid sidan av.