Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (2p)
Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (2p)
Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (2p)

Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (2p)

549894406380002
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparColeslaw1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ tsk salt1 krm cayennepepparTonfiskbiffar1 fp tonfisk, 170 g1 ägg½ dl ströbröd2 krm salt1 vitlöksklyfta1 lime (skal)1 bit ingefära (1-2 msk riven)2 msk olivolja1 lime (klyftor) 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke, en stor skål och en stekpanna.2. Rostad potatis: Halvera eller klyfta potatis. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Coleslaw: Blanda kålmix vitkål/morot med lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar i skålen. 4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, ströbröd, salt, pressad vitlök, finrivet limeskal och ingefära i bunken. Forma till 4 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhögvärme ca 4 min/sida.5. Klyfta lime. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, coleslawn och limeklyftorna vid sidan av.