


Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (4p)
849894323380001Rostad potatis1 sötpotatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparColeslaw1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ tsk salt1 krm cayennepepparTonfiskbiffar2 fp tonfisk, 340 g2 ägg1 lime (skal)1 dl ströbröd2-3 msk riven ingefära½ tsk salt2 msk olivolja
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke, en stor skål och en stekpanna.2. Rostad potatis: Skala och skär sötpotatis i stavar. Halvera eller klyfta potatis. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Coleslaw: Blanda kålmix vitkål/morot med lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar i skålen. 4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, ströbröd, salt, finrivet limeskal och ingefära i bunken. Forma till 8 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhögvärme ca 4 min/sida.5. Klyfta lime. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, coleslawn och limeklyftorna vid sidan av.