Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (4p)
Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (4p)
Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (4p)

Tonfiskbiffar med rostad potatis och coleslaw (4p)

849894323380001
Rostad potatis1 sötpotatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparColeslaw1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ tsk salt1 krm cayennepepparTonfiskbiffar2 fp tonfisk, 340 g2 ägg1 lime (skal)1 dl ströbröd2-3 msk riven ingefära½ tsk salt2 msk olivolja
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en bunke, en stor skål och en stekpanna.2. Rostad potatis: Skala och skär sötpotatis i stavar. Halvera eller klyfta potatis. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 25 min.3. Coleslaw: Blanda kålmix vitkål/morot med lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar i skålen. 4. Tonfiskbiffar: Blanda avrunnen tonfisk med ägg, ströbröd, salt, finrivet limeskal och ingefära i bunken. Forma till 8 st biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhögvärme ca 4 min/sida.5. Klyfta lime. Servera tonfiskbiffarna med den rostade potatisen, coleslawn och limeklyftorna vid sidan av.