Tonfiskpasta med getfärskost och citron
Tonfiskpasta med getfärskost och citron
Tonfiskpasta med getfärskost och citron

Tonfiskpasta med getfärskost och citron

349635081530007
Pasta 1½ liter vatten½ msk salt1 fp färsk fettucinepasta, 250 g Tonfisksås1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp basilika, 20 g 1 msk olivolja1 fp tonfisk i vatten, 170 g ½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 fp körsbärstomater, 200 g 1 fp färskost, 125 g 1 dl pastavatten½-1 citronSallad1 fp salladsmix, 30 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna och skål. Ställ fram alla ingredienser och ha pastavattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka färsk fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.3. Tonfisksås: Hacka gul lök och vitlök. Hacka basilika. Hetta upp pannan med olivolja och fräs löken, vitlöken, avrunnen tonfisk, salt och sambal oelek på medelhög värme i 3 min. Halvera körsbärstomater.4. Rör ner färskost och pastavattnet i pannan. Vänd sedan ner tomaterna, den nykokta pastan, basilikan, skal och saft från citron. Värm på i ca 2 min. Servera med salladsmix.