Tonfiskpasta med getfärskost och citron
Tonfiskpasta med getfärskost och citron
Tonfiskpasta med getfärskost och citron

Tonfiskpasta med getfärskost och citron

849635661420005
Pasta 3 liter vatten1 msk salt4 port. linguinepasta, ca 350 gTonfisksås1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp basilika, 20 g 1 msk olivolja2 fp tonfisk i vatten, 340 g 1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp getfärskost, 125 g 2 dl pastavatten1 citron1 fp salladsmix mangold, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna och skål. Ställ fram alla ingredienser och ha pastavattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka linguinepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 2 dl av pastavattnet.3. Tonfisksås: Hacka gul lök, vitlök och basilika. Hetta upp pannan med olivolja och fräs löken, vitlöken, avrunnen tonfisk, salt och sambal oelek på medelhög värme i 3 min. Halvera körsbärstomater.4. Rör ner färskosten och pastavattnet i pannan. Vänd ner tomaterna, den nykokta pastan, basilikan, skal och saft från citron. Värm på i ca 2 min och servera sen med salladsmixen.