Torsk- och grönsakssoppa med bröd
Torsk- och grönsakssoppa med bröd
Torsk- och grönsakssoppa med bröd

Torsk- och grönsakssoppa med bröd

549105597940007
½ fp surdegspavé, 2 stFisksoppa1 gul lök1 fänkål1 fp torskfilé, ca 300 g ½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré1 tsk curry1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g ½ fp crème fraiche, 1 dl2 dl vatten1 msk buljongbulver (alt. 1 tärning)½ fp crème fraiche, 1 dl
39 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ett ugnsgaller och traktörpanna med lock. Ställ fram alla ingredienser innan ni börjar med matlagningen. 2. Grädda surdegspavé enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Fisksoppa: Strimla gul lök och fänkål. Skär torsk i 2 cm breda bitar och krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs fänkålen, löken, vitlöksklyfta, tomatpuré och curry i pannan på medelhög värme i 3 min.4. Tillsätt konserverade körsbärstomater, hälften av crème fraichen, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i pannan och koka upp. Lägg ner fisken och sjud under lock i ca 5 min. 5. Servera fisksoppan med brödet och resten av crème fraichen.