Torsk i kokosmjölk med limedressad rädissallad
Torsk i kokosmjölk med limedressad rädissallad
Torsk i kokosmjölk med limedressad rädissallad

Torsk i kokosmjölk med limedressad rädissallad

249934288260004
4 port. basmatirisTorsk i kokosmjölk1 röd paprika1 msk olivolja2 vitlöksklyftor½ msk curry½ msk tomatpuré1 tsk ingefära¾ tsk salt 1 tsk sambal oelek1 fp kokosmjölk, 400 ml1 fp torskfilé, ca 600 g Sallad1 fp rädisor, 125 g1 fp salladsmix rädisa/gul morot, 150 g2 msk olivolja½ lime2 krm salt1 krm svartpeppar ½ lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull, traktörpanna med lock och salladsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till riset kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Torsk i kokosmjölk: Strimla röd paprika. Hetta upp pannan med olivolja och fräs paprikan, pressade vitlöksklyftor, curry, tomatpuré, ingefära, salt och sambal oelek på medelhög värme 2 min. Tillsätt kokosmjölk och låt sjuda 3–4 min.4. Skär torskfilé i 2 cm breda bitar och krydda med salt. Lägg ner fisken i pannan och sjud under lock i 5 min.5. Sallad: Halvera rädisor. Blanda med salladsmix rädisa/gul morot, olivolja, saften från lime, salt och svartpeppar i skålen.6. Klyfta lime. Servera torsken med riset, salladen och limeklyftorna.