Torsk i ugn med bakade rödbetor och lökkräm
Torsk i ugn med bakade rödbetor och lökkräm
Torsk i ugn med bakade rödbetor och lökkräm

Torsk i ugn med bakade rödbetor och lökkräm

449594086450008
1 fp emmervete, 250 gLökkräm:2 gula lökar1 msk smör2 krm timjan1 fp crème fraiche, 2 dl Torsk i ugn:1 fp förkokta rödbetor, 500 g1 fp torskfilé, ca 600 g½ citron1 ½ msk olivolja2 krm salt2 krm svartpeppar½ citron1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en stekpanna, kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, mixerstav och mixerbunke. 2. Lökkräm: Skär gul lök i tunna halvmånar. Hetta upp pannan med smör. Lägg i löken och timjan och stek i ca 15 min på medelvärme, tills den blir gyllene. Rör om då och då.3. Koka emmervete enligt anvisningen på förpackningen. 4. Torsk i ugn: Skär förkokta rödbetor i 2 cm breda klyftor och lägg på ena plåthalvan. Lägg torskfilé på den andra halvan. Pressa över saften från en halv citron och ringla över olivolja, salt och svartpeppar på fisken och rödbetorna. Baka i mitten av ugnen i ca 10 min. Skär resten av citronen i klyftor.5. Lökkräm forts.: Mixa den stekta löken och crème fraiche i mixerbunken till en slät kräm. 6. Blanda ruccola med rödbetorna och grynen. Servera med torsken, lökkrämen och citronklyftorna.