Torsk med örtcottage cheese
Torsk med örtcottage cheese
Torsk med örtcottage cheese

Torsk med örtcottage cheese

349625464530002
1 fp potatis, 900 g Torskfilé1 fp torskfilé, ca 600 g 1 tsk salt1 msk smörÖrtcottage cheese1 fp persilja, 20 g 1 fp cottage cheese, 250 g ½ citron1 krm salt1 krm svartpepparSallad1 paprika1 fp salladsmix gul morot, 150 g 1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, liten och stor skål. Ställ fram alla ingredienser och ha potatisvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka potatis.3. Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med salt. 4. Örtcottage cheese: Hacka persilja och blanda med cottage cheese, skal och saft från en halv citron, salt och svartpeppar i skålen. 5. Smörstekt torsk: Hetta upp pannan med smör och stek torsken på medelhög värme i 2-3 min/sida. 6. Sallad: Tärna paprika och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Klyfta den andra citronhalvan. Servera torsken med potatisen, örtcottage cheese, citronklyftorna och salladen.