Torsk på grönsaksbädd med krämig citronsås
Torsk på grönsaksbädd med krämig citronsås
Torsk på grönsaksbädd med krämig citronsås

Torsk på grönsaksbädd med krämig citronsås

949964434700002
1 fp potatis, 900 gGrönsaksfräs1 fp morötter, 300 g 1 fänkål1 gul lök1 msk neutral olja1 fp babyspenat, 65 g1 vitlöksklyfta2 krm salt2 krm svartpepparTorsk1 fp torskfilé, ca 600 g ½ tsk salt2 krm svartpepparCitronsås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 dl mjölk½ citron1 tsk buljongpulver, alt. ¼ tärning½ tsk salt1 krm svartpeppar½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en stor kastrull med lock, traktörpanna, ugnsform 20 x 30 cm och såskastrull. 2. Koka potatis.3. Grönsaksfräs: Skala och skär morötter i tunna halvmånar. Strimla fänkål. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med msk neutral olja och fräs grönsakerna med babyspenat, pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar på medelhög värme i 2 min. 4. Torsk: Skär torskfilé i 4 portionsbitar och krydda med salt och svartpeppar. Fördela grönsaksfräset i formen och lägg över fisken. Stek i mitten av ugnen i ca 15 min. 5. Citronsås: Vispa ihop lätt crème fraiche, mjölk, majsstärkelse, skalet och saften från citron, buljongpulver (alt. tärning), salt och svartpeppar i kastrullen. Koka upp och sjud på låg värme i 5 min.6. Klyfta citron. Servera fisken med potatisen, grönsakerna, citronsåsen och citronklyftorna.