Torsk på grönsaksbädd med timjan
Torsk på grönsaksbädd med timjan
Torsk på grönsaksbädd med timjan

Torsk på grönsaksbädd med timjan

649425471020006
2 port. valfritt ris/grynTorsk på grönsaksbädd1 paprika½ gul lök½ msk smör1 fp babyspenat, 65 g½ msk vetemjöl½ tsk timjan½ tsk salt (grönsaker)1 fp matlagningsgrädde, 2,5 dl ½ msk vitvinsvinäger1 fp torskfilé, ca 300 g1 krm salt (torsk)1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock och kastrull.2. Grönsaksbädd: Skär paprika i 1 cm tärningar och strimla gul lök. Hetta upp pannan med smör och fräs paprikan och löken med babyspenat på medelhög värme i 3 min.3. Koka valfritt ris/gryn.4. Strö över vetemjöl, salt och timjan över grönsakerna i pannan och fräs i ytterligare 1 min. Tillsätt matlagningsgrädde och vitvinsvinäger och låt sjuda i 4 min.5. Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg fisken på grönsaksbädden, strö över salt och svartpeppar och låt sjuda under lock i ca 5–8 min.6. Servera fisken med grönsakerna och riset/grynen.