Torskfilé med pepparrotssås och rostad potatis
549934717120005Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 rödlök1 paprika2 msk neutral olja1 tsk oregano1 tsk salt½ tsk svartpepparStekt torsk1 fp torskfilé, ca 300 g½ tsk salt1 krm svartpeppar1 msk neutral olja1 msk smör½ fp dill & pepparrotssås, 110 ml1 fp salladsmix, 30 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och stekpanna.2. Rostad potatis: Klyfta potatis, rödlök och röd paprika och lägg bitarna på plåten. Blanda med neutral olja,
oregano, salt och svartpeppar och rosta mitt i ugnen i 25 min.3. Stekt torsk: Dela torskfilé i 2 portionsbitar och krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med neutral olja och smör. Stek torsken på medelhög värme i 2–3 min/sida.4. Servera torsken med de rostade grönsakerna, pepparrotssåsen, potatisen och salladsmix.