Toscansk salsicciaragu med rött vin och mezzepasta
Toscansk salsicciaragu med rött vin och mezzepasta
Toscansk salsicciaragu med rött vin och mezzepasta

Toscansk salsicciaragu med rött vin och mezzepasta

649536391940007
Pasta3 liter vatten2 msk salt1 fp Mezzepasta, 500 g Toscansk salsicciaragu1 fp salsiccia, ca 350 g2 msk olivolja1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fänkål1 msk tomatpuré1 tsk rosmarin1 tsk timjan1 tsk salt1 flaska rött matlagningsvin, 250 ml1 fp krossade tomater örter, 390 g2 tsk socker1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull och en gryta. Koka upp pastavatten med salt i kastrullen.2. Koka mezzepasta enligt anvisningarna på förpackningen.3. Toscansk salsicciaragu: Snitta upp skinnet på salsiccian, hetta upp grytan med olivolja och smula ner salsiccian i mindre bitar. Stek på hög värme i ca 3 min. Under tiden, hacka gul lök och vitlök. Tärna fänkål. Tillsätt löken, vitlöken, fänkålen, tomatpuré, rosmarin, timjan och salt och stek i ytterligare 3 min på medelhög värme. Häll på rött matlagningsvin, krossade tomater, socker och låt småkoka i ca 5 min.4. Häll av pastan och servera pastan toppad med salsicciaragun och riven parmesan.