Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette
Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette
Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette
Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette
Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette
Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette

Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette

149844585510000
1 SurdegsbaguetteGryta1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja1 fp strimlade morötter, 250 g 2 krm salt1 fp pastasås basilika, 400 g 1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 fp cannellinibönor, 380 g ½ fp pesto, 100 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor kastrull med lock och ett ugnsgaller. Ställ fram alla ingredienser. 2. Grädda surdegsbaguette i mitten av ugnen i ca 10 min. 3. Gryta: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, vitlöken, strimlade morötter och salt på medelhög värme i 3 min. 4. Tillsätt pastasås basilika, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen och sjud under lock i 5 min. 5. Skölj cannellinibönor. Vänd ner bönorna i grytan och toppa med pesto i soppskålarna vid servering. Servera med surdegsbaguetten.