Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette
1498445855100001 SurdegsbaguetteGryta1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja1 fp strimlade morötter, 250 g 2 krm salt1 fp pastasås basilika, 400 g 1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 fp cannellinibönor, 380 g ½ fp pesto, 100 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor kastrull med lock och ett ugnsgaller. Ställ fram alla ingredienser. 2. Grädda surdegsbaguette i mitten av ugnen i ca 10 min. 3. Gryta: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, vitlöken, strimlade morötter och salt på medelhög värme i 3 min. 4. Tillsätt pastasås basilika, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen och sjud under lock i 5 min. 5. Skölj cannellinibönor. Vänd ner bönorna i grytan och toppa med pesto i soppskålarna vid servering. Servera med surdegsbaguetten.