Toskansk böngryta med pesto och surdegsbaguette
2496449348300021 surdegsbaguetteGryta1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk olivolja1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g ½ tsk salt2 fp krossade tomater örter, 780 g1 fp konserverade körsbärstomater, 400 g 1 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning2 fp cannellinibönor, 760 g ½ fp pesto, 100 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en stor kastrull med lock och ett ugnsgaller. Ställ fram alla ingredienser. 2. Grädda surdegsbaguette på ett galler i mitten av ugnen i ca 10 min. 3. Gryta: Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken, vitlöken, kålmix vitkål/morot och salt på medelhög värme i 3 min. 4. Tillsätt krossade tomater örter, konserverade körsbärstomater, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen och sjud under lock i 5 min. 5. Skölj cannellinibönor. Vänd ner bönorna i grytan och toppa med pesto i soppskålarna vid servering. Servera med surdegsbaguetten.