Ugnsbakad blomkål med kryddiga gryn och limepicklad gurka
Ugnsbakad blomkål med kryddiga gryn och limepicklad gurka
Ugnsbakad blomkål med kryddiga gryn och limepicklad gurka
Ugnsbakad blomkål med kryddiga gryn och limepicklad gurka
Ugnsbakad blomkål med kryddiga gryn och limepicklad gurka
Ugnsbakad blomkål med kryddiga gryn och limepicklad gurka

Ugnsbakad blomkål med kryddiga gryn och limepicklad gurka

349934130310005
Ugnsrostad blomkål1 blomkål1 fp cannellinibönor, 380 g1 msk olivolja½ fp tandoori kryddmix, ca 17 g½ tsk salt2 krm svartpepparKryddiga gryn1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ fp tandoori kryddmix, ca 17 g½ tsk salt1 fp bulgur, 250 g5 dl vatten Limepicklad gurka½ gurka½ lime2 tsk honung1 fp mynta, 20 g½ lime1 fp fetaost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull och skål.2. Ugnsrostad blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Skölj cannellinibönor och blanda med blomkålen, olivolja, tandoori kryddmix, salt och svartpeppar på plåten. Ställ plåten mitt i ugnen i 15–20 min.3. Kryddiga gryn: Hetta upp olivolja i kastrullen och fräs pressad vitlök, tandoori kryddmix och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt bulgur, vatten och koka i ca 10 min tills bulguren är klar och vattnet kokat bort.4. Limepicklad gurka: Skiva gurka i tunna remsor med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Blanda gurkan med saften från en halv lime och honung i skålen.5. Strimla mynta och rör ner i de kokta grynen. Skär den andra limehalvan i klyftor. Servera blomkålsplåten med de kryddiga grynen, den limepicklade gurkan och limeklyftorna. Toppa med smulad fetaost.