Ugnsbakad blomkål med kryddiga gryn och limepicklad gurka
349934130310005Ugnsrostad blomkål1 blomkål1 fp cannellinibönor, 380 g1 msk olivolja½ fp tandoori kryddmix, ca 17 g½ tsk salt2 krm svartpepparKryddiga gryn1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ fp tandoori kryddmix, ca 17 g½ tsk salt1 fp bulgur, 250 g5 dl vatten Limepicklad gurka½ gurka½ lime2 tsk honung1 fp mynta, 20 g½ lime1 fp fetaost, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull och skål.2. Ugnsrostad blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Skölj cannellinibönor och blanda med blomkålen, olivolja, tandoori kryddmix, salt och svartpeppar på plåten. Ställ plåten mitt i ugnen i 15–20 min.3. Kryddiga gryn: Hetta upp olivolja i kastrullen och fräs pressad vitlök, tandoori kryddmix och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt bulgur, vatten och koka i ca 10 min tills bulguren är klar och vattnet kokat bort.4. Limepicklad gurka: Skiva gurka i tunna remsor med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Blanda gurkan med saften från en halv lime och honung i skålen.5. Strimla mynta och rör ner i de kokta grynen. Skär den andra limehalvan i klyftor. Servera blomkålsplåten med de kryddiga grynen, den limepicklade gurkan och limeklyftorna. Toppa med smulad fetaost.