Ugnsbakad kolja i citronsås med broccoli
Ugnsbakad kolja i citronsås med broccoli
Ugnsbakad kolja i citronsås med broccoli

Ugnsbakad kolja i citronsås med broccoli

349475860450002
1 fp potatis, 450 gKolja1 fp koljafilé, 300 g2 krm salt1 citron(skal)Citronsås1 gul lök1 vitlöksklyfta1 broccoli1 msk neutral olja2 msk majsstärkelse2 ½ dl vatten1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 krm cayennepeppar2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)1 citron (saft)1 msk dijonsenap
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en stekpanna och en kastrull.2. Koka potatisen i saltat vatten.3. Kolja: Skär kolja i jämnstora bitar och lägg ut i formen. Tillsätt salt och finrivet citronskal. Ställ åt sidan medan du fortsätter med såsen.4. Citronsås: Skiva lök och hacka vitlök. Skär broccoli i buketter och bitar (tips! skala stjälken). Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek löken, vitlöken och broccolin på medelhög värme i ca 3 min, tänk på att löken inte ska få färg.5. Blanda majsstärkelse med kallt vatten i ett glas. Tillsätt majsstärkelseblandningen, matlagningsgrädde, cayennepeppar, buljongpulver (alt. buljongtärning), saft från citron, dijonsenap och koka några min under omrörning tills såsen tjocknat.6. Gratinerad kolja: Täck fisken med den varma såsen och sätt ugnsformen mitt i ugnen i ca 10 min. Känn med en kniv eller gaffel om fisken är färdig. Servera fisken direkt från formen med potatisen vid sidan av.