Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata
Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata

Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata

949254272380001
1 fp potatis, 450 g Gremolata½ rödlök1 fp persilja, 20 g½ citron1 vitlöksklyfta4 msk olivolja2 krm saltUgnsbakad kolja1 msk olivolja1 fp koljafilé, ca 300 g ½ tsk salt2 krm svartpeppar½ rödlök½ fänkålSallad½ fänkål1 fp salladsmix, 30 g1 msk olivolja½ citron1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en kastrull med lock, två skålar och ugnsform 15 x 20 cm.2. Koka potatis.3. Gremolata: Finhacka en halv rödlök, persilja och lägg i den ena skålen. Tillsätt skalet och saften från en halv citron, pressad vitlök, olivolja och salt.4. Ugnsbakad kolja: Smörj formen med olivolja och i lägg koljafilén. Strö över salt och svartpeppar. Klyfta en halv rödlök och skär en halv fänkål tunt. Häll över gremolatan över koljan och fördela rödlöken och fänkålen runtom. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.5. Sallad: Skär en havl fänkål tunt (gärna med en mandolin) och blanda med salladsmix, olivolja, saften från en halv citron och salt i den andra skålen.6. Servera koljan med såsen från ugnsformen, den kokta potatisen och salladen.