Ugnsbakad kolja med kokt potatis och gremolata
4499343081100031 fp potatis, 900 gGremolata½ rödlök1 fp persilja, 20 g½ citron1 vitlöksklyfta4 msk olivolja2 krm saltUgnsbakad kolja1 msk olivolja1 fp koljafilé, ca 600 g 1 tsk salt½ tsk svartpeppar½ rödlökSallad1 fänkål1 fp salladsmix, 60 g1 msk olivolja2 tsk vitvinsvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en kastrull med lock, två skålar och ugnsform 20 x 30 cm.2. Koka potatis.3. Gremolata: Finhacka rödlök, persilja och lägg i skålen. Tillsätt skalet och saften från citron, pressad vitlöksklyfta, olivolja och salt.4. Ugnsbakad kolja: Smörj formen med olivolja och lägg i koljafilé. Strö över salt och svartpeppar. Klyfta rödlök. Häll gremolatan över koljan och fördela rödlöken runtom. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 min.5. Sallad: Skär fänkål tunt (gärna med en mandolin). Blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera koljan med såsen från ugnsformen, den kokta potatisen och salladen.