Ugnsbakad laxfilé med couscoussallad och tzatziki
549075389130002Ugnsgrillad laxfilé1 fp laxfilé, ca 450 g½ msk neutral olja1 tsk salt1 krm svarpepparCouscoussallad2 ½ dl vatten½ msk olivolja1 msk tomatpuré1 msk paprikapulver1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp fullkornscouscous, 250 g½ gurka1 paprika1 rödlök1 fp svarta oliver, 240 gTzatziki½ gurka1 fp lätt crème fraiche LF, 2 dl1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 krm svarpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på grill 225°, ta fram en ugnsform 15 x 30 cm, en kastrull, en salladsskål och en mindre skål.2. Ugnsgrillad laxfilé: Lägg laxen med skinnsidan ner i ugnsformen, pensla med neutral olja och krydda med salt och svartpeppar. Baka i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Couscoussallad: Koka upp vatten, olivolja, tomatpure, paprikapulver och buljongpulver i kastrullen. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen. Slå sedan buljongen över couscousen, plasta över och låt stå i 5 min.4. Couscous sallad fortsättning: Skär paprika och en halv gurka i mindre bitar. Halvera och skiva rödlök. Blanda ner grönsakerna och oliver i couscousen.5. Tzatziki: Riv en halv gurka grovt och blanda i den mindre skålen tillsammans med crème fraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar.6. Servera laxen ur formen tillsammans med couscoussalladen och tzatzikin bredvid.