Ugnsbakad rotselleri med örtig bönsallad
Ugnsbakad rotselleri med örtig bönsallad
Ugnsbakad rotselleri med örtig bönsallad

Ugnsbakad rotselleri med örtig bönsallad

149325205760007
Ugnsbakad rotselleri1 bit rotselleri, ca 300 g 1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpeppar1 fp quinoa, 125 gSås½ fp persilja, 10 g 1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltBönsallad1 paprika1 fp blandade bönor, 380 g 2 msk olivolja½ fp persilja, 10 g ½-1 tsk sambal oelek2 krm salt1 citron1 fp salladsmix, 65 g 
0 kr
1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, kastrull, liten skål och serveringsskål. 2. Ugnsbakad rotselleri: Skrubba rotsellerin och skär i 1 cm breda skivor. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar i formen och rosta i mitten av ugnen i ca 30 min. 3. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Sås: Finhacka persilja och blanda hälften av persiljan, lätt crème fraiche och salt i skålen. 5. Bönsallad: Tärna paprika och skölj blandade bönor. Blanda olivolja, resten av persiljan, sambal oelek, salt, skal och saft från citron i skålen. Vänd ner den kokta quinoan, bönorna, paprikan och salladsmix. Servera bönsalladen med den rostade rotsellerin och såsen.