Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp
Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp
Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp

Ugnsbakad sej i dillsås med morot- och potatisstomp

549845084840000
Morot- och potatisstomp1 fp morötter, 500 g1 fp potatis, 900 g2 msk olivolja2 tsk saltDillsås1 msk neutral olja1 gul lök1 vitlöksklyfta½ fp dill, 10 g1 msk buljongpulver (alt 1 grönsaksbuljongtärning)1 msk dijonsenap½ krm cayenneppeppar2 msk vitvinsvinäger2 dl vatten2 msk majsstärkelse 1 krm salt1 fp matlagninsgrädde LF, 3 dlUgnsbakad sejfilé i dillsås1 fp sejfilé, 600 g½ tsk salt½ fp dill, 10 g1 äpple
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 125°. Ta fram två kastruller och en ugnsform 20 x 30 cm.2. Morot- och potatisstomp: Skär morötter i ca 3 cm bitar och halvera potatis. Koka i saltat vatten i ca 25 min. Häll av vattnet, tillsätt olivolja, salt och mosa till ett stomp.3. Dillsås: Hetta upp den andra kastrullen med neutral olja. Skiva lök, vitlök och fräs på medelvärme i 2 min. Hacka hela fp dill. Blanda buljongpulver, dijon, cayennepeppar, vitvinsvinäger, vatten, majsstärkelse, hälften av dillen, salt och matlagningsgrädde i kastrullen och koka upp.4. Ugnsbakad sej i dillsås: Salta fisken, lägg i ugnsformen och slå över dillsåsen. Baka i mitten av ugnen i ca 10 min. Skiva äpple tunt. Toppa formen med resten av dillen och äpplet.5. Servera fisken ur ugnsformen tillsammans med morot- och potatisstompet.